Permanente commissie van deskundigen in internationaal vreemdelingen-, vluchtelingen- en strafrecht

Onafhankelijk commentaar op Europese wetgeving

De Commissie Meijers is een onafhankelijke groep van experts die adviseert over Europees straf-, asiel-, migratie-, privacy, non-discriminatie en institutioneel recht. Wij zetten ons in voor een transparante en democratische Europese Unie, die handelt met respect voor mensenrechten.

Laat alle commentaren zien Over ons

Recente commentaren

Commissie Meijers

De Commissie Meijers is een onafhankelijke groep van experts die adviseert over Europees straf-, asiel-, migratie-, privacy, non-discriminatie en institutioneel recht. 

De Commissie Meijers bestaat uit hoogleraren, onderzoekers, rechters en advocaten gespecialiseerd in verschillende Europeesrechtelijke onderwerpen. De Commissie wordt ondersteund door verschillende maatschappelijke organisaties. 

Meer over ons

Steun de Commissie Meijers

De huidige situatie in Europa vraagt om een actieve Commissie Meijers. De Commissie wil gericht inzetten op het beschermen van de rechtstaat en het respecteren van de fundamentele rechten van de mens binnen de EU.

Maar hiervoor is meer ondersteuning voor de Meijers Commissie – en dus geld – nodig. Hier kunt u lezen hoe u de Commissie Meijers kunt ondersteunen!