Standing Committee of Experts on International Migration, Refugee and Criminal Law

10 July 2024

VACATURE Projectmedewerker Rechtsstaat bij de Commissie Meijers (32 uur)

De Commissie Meijers is een onafhankelijke groep van juridische experts die de Europese instellingen en de Eerste en Tweede Kamer (ongevraagd) adviseert over de Europese rechtsstaat en fundamentele rechten. De Commissie Meijers bestaat uit juridische academici, rechters en advocaten die gespecialiseerd zijn in verschillende Europeesrechtelijke onderwerpen, zoals asiel-, straf- en institutioneel recht.

Per september is er een vacature voor de functie van

Projectmedewerker Rechtsstaat m/v/x

voor 32 uur p/w

Wat ga je doen?

De projectmedewerker is verantwoordelijk voor de uitvoering van het nieuwe project van de Commissie Meijers New Roaring Twenties: Empowering Upcoming Rule of Law Defenders in Europe (2025-2027). Dit project wil (toekomstige) beoefenaars van juridische beroepen mobiliseren voor de bescherming van de rechtsstaat. Onderdeel daarvan is de oprichting van de Young Meijers Committee, waarin per jaar 12 jonge juristen via workshops en participatie binnen de Commissie worden “empowered” om zich in te zetten voor de bescherming van de Europese rechtsstaat.

De primaire taken van de projectmedewerker binnen dit project:

  • Organiseren, voorbereiden en afwikkelen van vergaderingen, werkbezoeken en bijeenkomsten van de Commissie op het terrein van het project.
  • Verrichten van onderzoek op thema´s en het opstellen van commentaren en brieven.
  • Fondsenwerven, schrijven van (jaar)rapportages, beheer van website en sociale media.
  • Werven en begeleiden van leden Young Meijers Committee en stagiairs binnen het project.

Wie is onze nieuwe collega?

De ideale kandidaat beschikt over een afgeronde juridische opleiding en heeft interesse voor, en bij voorkeur aantoonbare ervaring met, het werkveld van de Commissie Meijers. Je hebt inzicht en interesse in de Nederlandse en de Europese politieke verhoudingen en wetgevingsprocessen. Je bent proactief en organisatorisch sterk en beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen in het Nederlands en Engels. Belangrijke beslissingen neem je in overleg met de leden van de Commissie, maar hiernaast wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht.

De Commissie Meijers hecht waarde aan een diverse samenstelling en streeft naar een inclusieve werksfeer. Wij menen dat een veelheid aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties, kennis en vaardigheden ten goede komt aan de kwaliteit van ons werk. Wij moedigen daarom iedereen met relevante kwalificaties aan om te solliciteren.

Wij bieden onder meer

Een aangename werk- en leeromgeving met diverse taken. Je zult werkervaring opdoen in een nationale en Europese context en deel uitmaken van een hooggekwalificeerd juridisch netwerk. Wij bieden een maandsalaris binnen schaal 8 van de CAO sociaal welzijn. Daarbij treed je formeel in dienst bij de Stichting Migratierecht Nederland in Amsterdam, die het secretariaat van de Commissie Meijers huisvest. De aanstelling is in principe voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Interesse?

Stuur je sollicitatiebrief met cv vóór 1 september 2024 aan het secretariaat van de Commissie Meijers via: post@commissie-meijers.nl. Bij verdere vragen over de functie kun je contact opnemen met de voorzitter van de Commissie Meijers, Prof. Ashley Terlouw, tel 06 14 31 69 73 en email: post@commissie-meijers.nl. De sollicitatiegesprekken zullen worden gevoerd in september, op een toegankelijke locatie.